2023. január 1., vasárnap

Alien vs. Predator: Tűz és Kő - Alien & Predator Átívelés III.

Eredeti publikálás: 2018. augusztus 12.

A Fájdalom Folyóját követően úgy döntöttem, hogy folytatom az átívelő képregényt a 3. résszel. Így pedig most nagyobb kimaradásokat pótolva - az előző bejegyzéssel együtt - egyszerre két kritikát is hoztam, de ezt követően tanulmányaim végső hajrái miatt ismét várni kell a következőre.

Több évtizeddel a Prometheus eltűnése után ismét kutatócsapat érkezett a rejtélyes LV-223-as holdra. A leszállást követően a csapatból a szintetikus Elden megfertőzödött a bolygón jelenlévő genetikai gyorsítóval és a mutagén hatására rászabadítja az űrhajóra az idegenek hordáját. A biztonsági főnök Galgo Helder-nek sikerül elmenekülnie a szörnyű vérengzésből, ám hamarosan a Ragadozók rejtélyes megjelenésével újabb halálos küzdelemben találja magát és emellett Elden is bosszúra esküszik.

A történet - főképpen Galgo szemszögéből és Elden őrült hajszája által - a Prometheus címhez tartozó első képregényt folytatja új formában. Ám Elden részéről és a Predator-okkal által is nagyon laza kapcsolódással formálták meg a történetet. Egyrészről Elden útkereséséből vagy válasz-hajszolásából származó bosszúhadjárat számomra teljesen értelmetlen és logikátlan. A Ragadozók pedig egy rejtélybe burkolózó sajátos cél által kerülnek ide és egyáltalán nem akarnak Alien-ekre vadászni. Márpedig a klasszikus AVP-történetek alapjait az képezi, hogy a Predator-ok kifejezetten le akarják igázni az Alien-eket. Az egész formáció olyan, mintha csak random módon - a főcímhez - össze akarták volna terelni a különféle lényeket és a készítők szerint jó lesz ez így. Hát a valóság az, hogy sajnos nem igazán. Bár pozitívumként elmondható, hogy a különböző vagy változatos egymás elleni harcok csavarosan és nagyon szépen meg lettek valósítva. Illetve kifejezetten érdekes volt látni az Elden által felhasznált mutagén hatását egy Ragadozóval kapcsolatosan.

A felsorolt negatívumok által összegezve azt tudom elmondani, hogy komplexebb és kiforrottabb történetre számítottam volna. Ennek ellenére most már beszerzem a 4. részt is, ami pedig a Predator nevével fut és talán új történetet láthatunk. Mindenesetre azt remélem, hogy Elden már nem jutott további szerephez.

Szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

40 nyári nap

A Random után újra egy szóló regényt kaptunk Laurától és ezúttal teljesen új oldalát mutatta meg. Előzetes bejelentést nyújtott is róla Laur...